ONR használati útmutató

Az alapvető funkciók használatához adunk segítséget.

A hazai mezőny nagy része már bejelentkezett az Online Nevezési Rendszerbe, sokan azonban még nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is kell használni a rendszert. 

A rendszer használatához először természetesen be kell jelentkezni a rendszerbe a regisztrációkor megadott felhasználó névvel és jelszóval. 

NEVEZÉS
1. Kattints az "Online nevezés" gombra
2. Ellenőrizd le az adataidat
3. Jelöld be, hogy kérsz-e szabadkártyát a versenyre (rendezőit vagy MTSz-t). Szabadkártyát itt és most kérhetsz az ONR-en keresztül, később erre csak e-mailen van lehetőséged.
4. Bejelölheted, hogy csak főtáblán kívánsz-e indulni. Ezt csak a nevezéskor jelölheted be, később ezt NEM LEHET MÓDOSÍTANI. Amennyiben nem kerülsz fel a főtáblára a lemondási határidőig, a gép automatikusan a lemondások közé teszi a nevedet.
5. Kattints a "Válassz időszakot" gombra, ahol kiválaszthatod a hónapot, melyben a verseny megrendezésre kerül.
6. Az időszak kiválasztása után "felugrik" a "Válassz eseményt" legördíthető menü, ahol ki kell választanod a versenyt, amire nevezni szeretnél.
7. Ezt követően a versenyszámot is ki kell választanod (ha ugyanarra a versenyre több versenyszámban is neveznél, akkor azt több nevezésben tudod csak megoldani). A rendszer figyeli az életkorodat és a nemedet, így azokat a versenyszámokat, melyekbe nem nevezhetsz fel sem ajánlja neked.
8. Ha mindent rendben találsz, kattint a zöld sávban látható "A nevezés megerősítéséhez kattints ide!" feliratra.
9. FONTOS! A nevezés véglegesítéséhez a lap alján található "Elküld, a nevezés véglegesítése" gombra is rá kell kattintanod
10. Nézd meg a rendszer által e-mailen küldött visszaigazolást és ha mindent rendben találsz, örülj :) Nevezéseidről a "nevezéseim menüpontban is tájékozódhatsz.
11. FIGYELEM! Az ONR a lemondási határidőig fogad el nevezéseket, ezt követően semmilyen módon sem lehet nevezni a versenyekre.

12. Előfordul, hogy a munkahelyi tűzfalak nem engedik véglegesíteni a nevezést. Kérjük, ez ügyben forduljanak rendszerhazdáikhoz. 

LEMONDÁS
Kétféle képpen tudod lemondani a nevezésedet.
1. Bejelentkezés után a nevezéskor e-mailen kapott lemondási kód bemásolásával. A kódot az "Online nevezés" menüpontnál tudod beadni. Utána nyomd meg a "lemondás most" gombot.
2. Bejelentkezés után a "Nevezéseim" menüpont alatt a versenyre leadott nevezésed melletti "Lemondás most" feliratra kattintva.
A lemondásról e-mailben értesít a rendszer.
A lemondási határidő után a rendszer nem fogad el lemondást. Ha mégis le szeretnéd mondani a versenyt, akkor azt e-mailen kell megtenned az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre a sorsolásig. 

A LISTÁK MEGTEKINTÉSE
A nevezési határidő után egy nappal láthatóak a listák az ONR-en. Ezt bejelentkezés nélkül is megteheted a "Ranglisták, nevezések, kiírások" menü legördítésével.
1. Kattints a "Verseny nevezési lista" menüpontra. 
2. Válassz versenyt, majd nyomd meg a "Kiválaszt" gombot.
3. Válassz versenyszámot, majd nyomd meg a "Kiválaszt" gombot.

A KIÍRÁSOK MEGTEKINTÉSE
A nevezési határidő után egy nappal láthatóak a listák az ONR-en. Ezt bejelentkezés nélkül is megteheted a "Ranglisták, nevezések, kiírások" menü legördítésével.
1. Kattints a "Versenykiírások" menüpontra.
2. Válassz időszakot, majd nyomd meg a "Kiválaszt" gombot. Ekkor a bal oldalon az összes versenykiírás legördül. Az "Online nevezés leadásához kattints ide" gomb megnyomásával eljuthatsz a nevezési platformra (ha nem vagy bejelentkezve, akkor először be kell jelentkezned).
3. Amennyiben versenyszám szerint is szeretnél szűrni, a jobb oldalon megteheted, ekkor a jobb oldalon csak azok a versenyek láthatóak, melyben szerepel a kiválasztott versenyszám. 

ADATAID MEGVÁLTOZTATÁSA
Bejelentkezés után a "Főoldal" menüpont alatt lévő "Felhasználói profil" pontra kattintva ellenőrizhated az adataidat. Amennyiben módosítani szeretnéd, a lap alján látható "Profil módosítása" feliratra kattints rá, majd a megváltoztatások után kattints az "Indítás' gombra.